Czy wiesz, że pan tortilla jest podstawowym składnikiem kuchni meksykańskiej? Pochodzenie pan tortilla to Hiszpania, gdzie używają jej jako płaskiego chleba, ale w Meksyku jest używana jako przystawka, przekąska, a nawet jako składnik różnych potraw. W Meksyku termin pan jest używany w odniesieniu do szerokiej gamy płaskich chlebów, w tym meksykańskiej wersji zwanej pan de tortilla, która jest płaską, okrągłą tortillą kukurydzianą.
Jak zrobić Hot Pan Tortillas?
Składniki potrzebne do wykonania gorącej tortilli to tortilla, mąka, drożdże, sól i woda. Teraz zobaczmy przepis na tortille na gorącą patelnię.
Składniki:
1 filiżanka mąki
2 szklanki wody
1 łyżka drożdży
Sól
Olej (według uznania)
Sposób:
Wymieszaj wodę i drożdże w misce.
Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.
Pozostaw ciasto na 15 minut, aby odpoczęło.
Rozgrzej patelnię lub patelnię.
Przykryj patelnię czystym ręcznikiem kuchennym.
Wlej trochę oleju na patelnię.
Umieść ciasto w środku patelni.
Przerzuć ciasto, gdy zacznie bulgotać, a następnie odwróć je na drugą stronę.
Pokrój ciasto na kwadraty.
Piecz je przez 10 minut w temperaturze 350 stopni Fahrenheita.
Wyjmij z piekarnika i ponownie odwróć tortille.
Gotuj je przez kolejne 7 do 10 minut.
Pozostaw do ostygnięcia.
Wnioski:
Produkt końcowy tego przepisu jest chrupiący i smaczny, więc możesz je zrobić, aby służyć jako przekąska. Aby uczynić go bardziej smacznym, możesz dodać kilka dodatków, takich jak ser, salsa, papryczki jalapeno itp.