Tortille z patelni na gorąco

Kuchnia

Czy wiesz, że pan tortilla jest podstawowym składnikiem kuchni meksykańskiej? Pochodzenie pan tortilla to Hiszpania, gdzie używają jej jako płaskiego chleba, ale w Meksyku jest używana jako przystawka, przekąska, a nawet jako składnik różnych potraw. W Meksyku termin pan jest używany w odniesieniu do szerokiej gamy płaskich chlebów, w tym meksykańskiej wersji zwanej pan de tortilla, która jest płaską, okrągłą tortillą kukurydzianą.

Jak zrobić Hot Pan Tortillas?

Składniki potrzebne do wykonania gorącej tortilli to tortilla, mąka, drożdże, sól i woda. Teraz zobaczmy przepis na tortille na gorącą patelnię.

Składniki:

1 filiżanka mąki

2 szklanki wody

1 łyżka drożdży

Sól

Olej (według uznania)

Sposób:

Wymieszaj wodę i drożdże w misce.

Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.

Pozostaw ciasto na 15 minut, aby odpoczęło.

Rozgrzej patelnię lub patelnię.

Przykryj patelnię czystym ręcznikiem kuchennym.

Wlej trochę oleju na patelnię.

Umieść ciasto w środku patelni.

Przerzuć ciasto, gdy zacznie bulgotać, a następnie odwróć je na drugą stronę.

Pokrój ciasto na kwadraty.

Piecz je przez 10 minut w temperaturze 350 stopni Fahrenheita.

Wyjmij z piekarnika i ponownie odwróć tortille.

Gotuj je przez kolejne 7 do 10 minut.

Pozostaw do ostygnięcia.

Wnioski:

Produkt końcowy tego przepisu jest chrupiący i smaczny, więc możesz je zrobić, aby służyć jako przekąska. Aby uczynić go bardziej smacznym, możesz dodać kilka dodatków, takich jak ser, salsa, papryczki jalapeno itp.