Nadchodzi lato i jest to najbardziej przyjemny sezon dla ludzi. Podczas ciepłej pogody ludzie mają tendencję do posiadania dobrego nastroju i cieszenia się ładną pogodą. Możesz zrobić swój dzień z jakimś smacznym jedzeniem i grill jest najlepszym sposobem na spędzenie czasu.
Grill to pyszne jedzenie, które ludzie uwielbiają jeść. Po prostu kochają jego smak i jest również łatwy do gotowania. Teraz możesz sprawić, że smak grilla będzie bardziej pyszny i niesamowity, dodając kilka nowych przepisów. Oto najlepsze 10 grillów, które musisz spróbować tego lata.
1. Grillowana wieprzowina
Wieprzowina jest jednym z najbardziej kochanych i pysznych mięs. Jest to bardzo łatwe mięso do gotowania i jest to również zdrowe mięso. Przepis tego grilla jest bardzo prosty i można go łatwo wykonać.
Składniki
– Jedna noga wieprzowa
– Jeden kubek piwa
– Dwie filiżanki cebuli
– Trzy łyżki cukru
– Trzy ząbki czosnku
– sól
– Pieprz
– Jedna łyżka masła
– Jedna filiżanka piwa
– 1/4 szklanki wody
Instrukcja
– Pokrój udziec wieprzowy i usuń kości, a następnie pokrój mięso.
– Posiekaj cebulę i posiekaj czosnek.
– Dodaj posiekaną cebulę i czosnek do miski i dobrze wymieszaj.
– Dodamy sól i pieprz i dobrze wymieszamy.
– Dodaj cukier do mieszaniny i dobrze wymieszaj.
– Wymieszaj piwo i wodę i dodaj je do miski.
– Wymieszaj masło i umieść je na patelni i podgrzej je przez 2 do 3 minut.
– Dodaj mieszaninę do miski i dobrze wymieszaj.
– Włóż miskę do lodówki na co najmniej 15 minut.
– Wyjmij wieprzowinę z lodówki i weź ją na tacę.
– Włóż wieprzowinę do grilla i grilluj przez 15 do 20 minut.
– Kiedy mięso jest ugotowane, usuń je z grilla.
– Podawaj na gorąco.
2. Grillowana wołowina
Wołowina jest jednym z najsmaczniejszych i najbardziej znanych mięs. Jest to bardzo zdrowe i pyszne mięso, które ludzie uwielbiają jeść. Przepis tego grilla jest bardzo prosty i można go łatwo zrobić.
Składniki
– Jeden stek wołowy
– Jedna łyżka soli
– Jedna cytryna
– Jedna cytryna
– Jeden ząbek czosnku
– Szczypta czarnego pieprzu
– Oliwa z oliwek
– Czerwony ocet winny
– tymianek
– Filiżanka czerwonego wina
– Filiżanka białego wina
Instrukcja
– Najpierw umyjemy mięso i osuszymy.
– Weź cytrynę i natrzyj nią mięso.
– Zmieszamy sól i czarny pieprz i dodamy do mięsa.
– Czosnek i tymianek włożymy do miski i dobrze wymieszamy.
– Włóż mięso do miski i przykryj je oliwą z oliwek i octem.
– Gotuj je w wysokiej temperaturze przez 10 do 15 minut.
– Dodaj czerwone i białe wino do miski i