Top 7 sposobów, aby sałatki z Bocconcini były smaczniejsze

Kuchnia

Bocconcini to świeży ser, który jest wytwarzany z mleka owczego. Ser ten jest bardzo popularny we Włoszech, Francji i niektórych częściach Europy. Jest również znany w USA i Kanadzie ze względu na serowe kulki.

Możesz podać tę pyszną przystawkę jako przystawkę lub jako danie główne. Ten przepis jest prostym przepisem, ale jest wypełniony smakiem i na pewno da ci niezapomniane wrażenia. Dowiedzmy się więc, jak zrobić ten niesamowity przepis na sałatkę Bocconcini.

Składniki:

Dla sałatki:

4 filiżanki liści szpinaku baby

1 filiżanka liści rukoli

1 filiżanka czerwonej sałaty

1 filiżanka rukoli

2 łyżki stołowe liści bazylii

1 łyżka liści oregano

2 łyżki stołowe pietruszki

2 łyżki stołowe liści mięty

1/2 filiżanki sera Bocconcini

1 łyżka stołowa anchovies

1/3 szklanki oliwy z oliwek extra virgin

1/3 szklanki octu balsamicznego

Dla dressingu:

1 łyżka soku z cytryny

1/3 szklanki oliwy z oliwek extra virgin

1/3 szklanki octu balsamicznego z pierwszego tłoczenia

Sól i pieprz

Jak zrobić sałatkę z Bocconcini:

Po pierwsze, dodaj 2 filiżanki szpinaku baby i rukoli w dużej misce.

Następnie dodaj 1 filiżankę czerwonej sałaty liściastej i rukoli.

Następnie posiekaj zioła i dodaj je do sałatki.

Teraz wymieszaj zioła ze składnikami sałatki.

Następnie umieść w sałatce posiekany ser Bocconcini.

Po tym wymieszaj sałatkę z dressingiem.

Na koniec dodaj do sałatki anchois.

Wnioski:

Jest to prosta i smaczna sałatka, która sprawi, że Twoje przyjęcie będzie niezapomniane. Anchois dodają wspaniałego smaku do tej sałatki, a dressing sprawi, że sałatka będzie jeszcze smaczniejsza. Możesz ją nieco urozmaicić dodając grzyby lub brokuły lub inne składniki, aby uczynić ją bardziej interesującą.