3 Sposoby na smażone pieczarki z kremem

Kuchnia

Grzyby uważane są za królową warzyw. Są niezwykle bogate w witaminy, minerały, antyoksydanty, aminokwasy i białko. Doskonały składnik diety, grzyby są ostatecznym pokarmem dla zdrowego życia.

Istnieją dwa rodzaje grzybów, które są wspólne i rzadkie. Wspólne są pieczarki i rzadkie są pieczarki portobello. Wspólne są dostępne wszędzie, podczas gdy rzadkie można znaleźć tylko w lasach.

Oto lista 3 sposobów na zrobienie smażonych grzybów ze śmietaną.

1. Krem z pieczarek

Składniki:

– 500 gm pieczarek

– 1 szklanka mleka

– 2 jajka

– Sól do smaku

– 1 łyżeczka pieprzu w proszku

– 1/2 łyżeczki czerwonego chili w proszku

– Kilka kropel soku z cytryny

– 1/2 szklanki mąki kukurydzianej

– Olej do smażenia

Sposób:

– Umyj i oczyść grzyby.

– Pokrój je na średniej wielkości kawałki.

– Rozgrzej patelnię z olejem.

– Włóż grzyby i smaż je na złoty kolor.

– Dodaj mleko i dobrze wymieszaj.

– Kiedy mleko będzie gorące, dodaj jajka, pieprz, sól i czerwone chili w proszku.

– Gdy zacznie wrzeć, wyłącz ogień i dodaj sok z cytryny.

– Wymieszaj mąkę kukurydzianą i dodaj ją do gotującej się mieszanki.

– Kontynuuj mieszanie i pozwól gotować przez 10 minut.

– Wyłącz ogień i pozwól mu ostygnąć.

– Na koniec, podawaj w misce.

– Ciesz się swoim posiłkiem.

– Możesz również wypróbować ten przepis na zupę grzybową.

– Możesz również wypróbować ten przepis na krem z grzybów.

2. Smażona pieczarka z kremem

Składniki:

– 500 gm pieczarek

– 1 filiżanka śmietany

– Sól do smaku

– 1 łyżeczka pieprzu w proszku

– 1/2 łyżeczki czerwonego chili w proszku

– Kilka kropli soku z cytryny

– 1/2 filiżanki mąki kukurydzianej

– Olej do smażenia

– Woda

– Kilka gałązek świeżej pietruszki

– 1/2 szklanki śmietany

Sposób:

– Umyj i oczyść grzyby.

– Pokrój je na średniej wielkości kawałki.

– Rozgrzej patelnię z olejem.

– Włóż grzyby i smaż je na złoty kolor.

– Dodaj wodę i dobrze wymieszaj.

– Kiedy woda się zagotuje, dodaj śmietanę, pietruszkę, pieprz i sól.

– Pozwól gotować się przez 5 minut.

– Wyłącz ogień i dodaj sok z cytryny.

– Wymieszaj mąkę kukurydzianą i dodaj ją do gotującej się mieszaniny.

– Kontynuuj mieszanie dobrze i niech to gotować przez 15 minut.

– Wyłącz ogień i pozwól mu ostygnąć.

– Na koniec, podawaj w misce.

– Ciesz się swoim posiłkiem.

3. Smażone grzyby i śmietana

Składniki:

– 500 gm pieczarek

– 1 szklanka śmietany

– Sól do smaku

– 1 łyżeczka pieprzu w proszku

– 1/2 łyżeczki czerwonego