Jak przechowywać fasolę Favas

Kuchnia

Jeśli chodzi o gotowanie fasoli, większość ludzi myśli, że gotowanie to jedyny sposób na przechowywanie, ale to nie jest prawda. Tak, gotujemy fasolę, aby ją przechowywać, ale możemy również przechowywać ją bez gotowania.

Wiem, że nie jest to skomplikowany proces, ale postaram się wam go wyjaśnić. Kiedy jesteś gotowy, aby zjeść swoje fasolki fava, wyjmij je z lodówki i otwórz ją na 2 minuty. Następnie możesz je zjeść.

Otrzymasz świeże favy, ale jeśli nie chcesz jeść ich na świeżo, możesz również namoczyć je w słonej wodzie, a następnie możesz użyć ich w swoim przepisie. Jest to dobra opcja, aby wykorzystać resztki favas.

Tak więc następnym razem, gdy będziesz myśleć o gotowaniu fasoli favas, pamiętaj, aby namoczyć ją w słonej wodzie i możesz przechowywać ją w lodówce.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się ten post. Możesz również przeczytać inne moje posty, a uzyskasz więcej informacji na temat fasoli fava.