Czekoladowy Marcepan Przepis | Łatwy Przepis

Kuchnia

Marcepan to popularny cukierek, który jest spożywany podczas świąt Bożego Narodzenia i Halloween. Czekoladowy marcepan jest jednym z najbardziej popularnych rodzajów marcepanu.

Jest to prosty i łatwy przepis na wykonanie tego rodzaju marcepanu. Czekolada jest dodawana do mąki migdałowej, a marcepan jest wałkowany do pożądanego rozmiaru.

Składniki:

Mąka migdałowa (250 gms)

Cukier puder (200 gm)

mleko (100 ml)

Kakao w proszku (100 gms)

Ekstrakt waniliowy (1 łyżka)

Olej migdałowy (1 łyżka)

Sposób:

Wymieszaj wszystkie składniki i włóż do lodówki. Po 2 do 3 godzin mieszanina stanie się miękka.

Zachowaj ją do dalszego wykorzystania.

Notka:

Do mieszanki możesz dodać orzechy, migdały, kokos, orzechy laskowe lub inne suche owoce według własnego uznania.