Jabłka grillowane w folii

2019-07-05
Jabłka grillowane w folii
 

Jabłka grillowane w folii, czyli grillowy klasyk. Ich przygtowanie wymaga małej ilości pracy i odrobiny czasu, by jabłka stały się miękkie. To pysznu deser, który będzie idealny po wcześniejszym pałaszowaniu mięska.



Składniki

5 dużych jabłek
6 biszkoptów
garść posiekanych orzechów (dowolnych)
1 żółtko
1 łyżka miodu
2 łyżki masła
sok z limonki

Przygotowanie

  • Jabłka wydrążyć i skropić sokiem z limonki. Roztopione masło wymieszać z miodem, żółtkiem, orzechami i biszkoptami. Mieszanką wypełnić wydrążone jabłka. Zawinąć w folię aluminiową. Piec do miękkości.
Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel