Burger z kozim serem

2019-07-25
Burger z kozim seremSkładniki

• 300g mielonej wołowiny
• 6 plastrów boczku
• 50g koziego sera
• 1 cebula
• 1 pomidor
• Sałata
• 1 czerwona papryka
• 2 łyżki musztardy
• 4 łyżki miodu
• 1 łyżka keczupu
• 1 łyżka majonezu
• Olej
• Sól
• Pieprz
• 2 bułki do hamburgerów

Przygotowanie
Zalecana powierzchnia do gotowania CADAC: płyta BBQ / PLANCHA
Do przygotowania hamburgerów, posiekaj dwa plasterki cebuli oraz czerwoną paprykę. Dodaj je do zmielonego mięsa i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem, przykryj i włóż do lodówki. Pokrój pomidora w cienkie plasterki. Pokrój porcję koziego sera na małe kawałki. Wymieszaj musztardę z miodem na do późniejszego pokrycia kanapki. Zrób to samo z ketchupem i majonezem. Usmaż boczek, aż stanie się chrupiący, a następnie odsącz na papierze kuchennym. Pokrój resztę cebuli na paski, a następnie usmaż ją z miodem lub cukrem w reszcie tłuszczu, aż będzie złocisto-brązowa. Hamburgery uformuj rękami z mieszanki mięsa mielonego. Lekko przyciśnij kotleta na środku tak, aby mięso rosło równomiernie, podczas gotowania. Grilluj hamburgery z każdej strony przez około 1 do 2 minut. Posmaruj bułki do hamburgerów olejem i połóż je na ruszcie, aż lekko się zarumienią. Na koniec połóż kawałek koziego sera na hamburgery i poczekaj aż się stopi. Zdejmij hamburgery z grilla. Posmaruj dolną połowę bułek mieszanką z majonezu i ketchupu a górną połowę mieszanką musztardy i miodu. Ułóż burgera w tej kolejności: sałata, plasterki pomidora, Burger, boczek i wreszcie na wierzchu karmelizowana cebulka. Możesz cieszyć się pysznym burgerem również z frytkami czy świeżą sałatką lub zjeść go samego!
Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel