Jak zrobić biszkopt w proszku

Kuchnia

Każdy uwielbia jeść biszkopt, ponieważ jest to idealny deser na każdą okazję. Jest on bardzo puszysty, wilgotny i pyszny. Wykonanie ciasta biszkoptowego nie jest takie trudne i może być przygotowane przez każdego.

Ciasto biszkoptowe jest świetnym sposobem na wywołanie wody w ustach, ponieważ zawiera sporą ilość cukru, tłuszczów i żółtka. Tak więc, wypełni twój żołądek i nie będziesz czuł się zmęczony po jego zjedzeniu.

W tym artykule zamierzam podzielić się z wami przepisem na zrobienie biszkoptu w proszku i kilkoma ważnymi wskazówkami, aby zrobić ładny i puszysty biszkopt.

Składniki:

Proszek do biszkoptu

Cukier

Proszek do pieczenia

Woda

Sposób przygotowania:

Składniki:

1. Proszek do pieczenia

2. Cukier

3. Mleko

4. Żółtko jaja

5. Masło

6. Ciasto biszkoptowe w proszku

Metoda:

Wymieszaj proszek do pieczenia i cukier w misce, dodaj żółtko i dobrze wymieszaj. Do mieszanki dodać mleko i masło i odstawić.

W innej misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz proszku do pieczenia biszkoptów. Dodaj jajko i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj biszkopt w proszku i dokładnie wymieszaj.

Jeśli robisz biszkopt czekoladowy, dodaj do masy kakao w proszku.

Wnioski:

Teraz zobaczysz ładny i puszysty biszkopt w proszku. Mam nadzieję, że spodoba Ci się ten przepis i wypróbujesz go w swoim domu.