Każdy uwielbia jeść biszkopt, ponieważ jest to idealny deser na każdą okazję. Jest on bardzo puszysty, wilgotny i pyszny. Wykonanie ciasta biszkoptowego nie jest takie trudne i może być przygotowane przez każdego.
Ciasto biszkoptowe jest świetnym sposobem na wywołanie wody w ustach, ponieważ zawiera sporą ilość cukru, tłuszczów i żółtka. Tak więc, wypełni twój żołądek i nie będziesz czuł się zmęczony po jego zjedzeniu.
W tym artykule zamierzam podzielić się z wami przepisem na zrobienie biszkoptu w proszku i kilkoma ważnymi wskazówkami, aby zrobić ładny i puszysty biszkopt.
Składniki:
Proszek do biszkoptu
Cukier
Proszek do pieczenia
Woda
Sposób przygotowania:
Składniki:
1. Proszek do pieczenia
2. Cukier
3. Mleko
4. Żółtko jaja
5. Masło
6. Ciasto biszkoptowe w proszku
Metoda:
Wymieszaj proszek do pieczenia i cukier w misce, dodaj żółtko i dobrze wymieszaj. Do mieszanki dodać mleko i masło i odstawić.
W innej misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz proszku do pieczenia biszkoptów. Dodaj jajko i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj biszkopt w proszku i dokładnie wymieszaj.
Jeśli robisz biszkopt czekoladowy, dodaj do masy kakao w proszku.
Wnioski:
Teraz zobaczysz ładny i puszysty biszkopt w proszku. Mam nadzieję, że spodoba Ci się ten przepis i wypróbujesz go w swoim domu.