Kanapka ze stekiem

2019-07-25
Kanapka ze stekiemSkładniki

Majonez z czosnkiem Aioli
• 180g majonezu, najlepiej pełnotłusty
• 1 duży ząbek czosnku, posiekany
• sok z cytryny
• papryka i sól

Cebula karmelizowana
• 3 duże cebule, obrane i drobno posiekane
• 40 g/3 łyżki stołowe masła
• 2 łyżki brązowego cukru
• 1 łyżka octu balsamicznego
• 1/4 łyżeczka soli i papryki

Kanapka ze stekiem
• Stek 600/700 g
• Sól i papryka
• 1 łyżka oleju
• 2 pomidory, w grube plastry
• 60 g rukoli
•musztarda
• turecki chleb

Przygotowanie
Zalecane powierzchnie do gotowania CADAC: płyta BBQ / PLANCHA/ patelnia PAELLA/ CHEF

Czosnek Aioli zmieszaj razem majonez i czosnek, sok z cytryny i sól z pieprzem. Odstaw na 30 minut, aby nabrał smaku (nie przechowuj dłużej niż 3 dni). Karmelizowana cebula zacznij od roztopienia masła w Chef Pan lub Paella Pan na średnim ogniu. Dodaj cebulę i masło. Przykryj i pozostaw na 20 minut; mieszaj raz lub dwa razy. Zdejmij pokrywę i piecz przez kolejne 20 minut. Mieszaj od czasu do czasu, aż cebula osiągnie złoty kolor. Dodaj cukier, ocet, sól i pieprz. Piecz kolejne 10 minut, aż cebula będzie bardzo miękka. Zdejmij z grilla, ale utrzymaj w cieple. Wołowina wyjmij wołowinę z lodówki 20 minut przed grillowaniem. Przypraw dużą ilością przyprawy do grilla. Grilluj mięso na bardzo rozgrzanym grillu od razu w wysokiej temperaturze aż mięso osiągnie temperaturę 50 stopni. Rada: użyj termometru CADAC Bluetooth. Umieść mięso na talerzu, przykryj luźno folią i pozwól ostygnąć przez 5-10 minut. Następnie pokrój w cienkie plasterki. Przygotowanie kanapki Pokrój turecki chleb na kawałki. Posmaruj dużą ilością majonezu. Następnie dodaj rukolę, plastry pomidorów, wołowiny, karmelizowanej cebuli. Posmaruj majonezem drugi kawałek chleba i połóż na wierzchu.
Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel