5 Sylwestrowych przepisów kulinarnych, aby świętować nowy rok

Kuchnia

Nadszedł Nowy Rok i świętujesz z rodziną i przyjaciółmi. Jeśli przegapiłeś obchody, nie powinieneś się martwić, ponieważ nadszedł Nowy Rok i czeka Cię nowy początek.

Jest to najlepszy czas dla nas, aby rozpocząć świeży start i zacząć cieszyć się życiem z naszymi bliskimi. Niech więc ten Nowy Rok będzie najlepszy i cieszmy się wszystkimi chwilami.

Oto lista sylwestrowych przepisów kulinarnych, które sprawią, że Twoje noworoczne świętowanie będzie niezapomniane.

Pomysły na kolację sylwestrową

Najpierw zrób postanowienie noworoczne, a następnie zaplanuj menu na kolację sylwestrową. Jeśli masz imprezę w mieście, to zaproś swoich gości do domu na kolację sylwestrową. Menu zawiera niektóre pyszne i mouth-watering przepisy jak Roasted Garlic Chicken, Slow Cooked Lamb i Salmon.

Zaczynać z przystawkami, te przepisy dostają ciebie przygotowywający dla głównego kursu.

Menu obiadowe

1. Pieczony kurczak czosnkowy

Ten przepis jest całkiem sławny i większość ludzi lubi to. Jest to najsmaczniejszy przepis na sylwestrową kolację. Wystarczy upiec czosnek razem z kurczakiem.

Składniki:

Kurczak – 1 szt.

Pieczony czosnek – 1

Nasiona sezamu – 2 tsp

Sól – 1 łyżka

Pieprz – 1 łyżka

Masło – 2 łyżki

Sok z cytryny – 1/2 łyżki

Olej – 2 łyżki

Sposób:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Weź ząbki czosnku i praż je na maśle przez 30 minut.

Umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia i polej go roztopionym masłem i sokiem z cytryny.

Piecz go w piekarniku przez 15 do 20 minut.

Wyjmij kurczaka z piekarnika i posyp go ziarnami sezamu.

Dodaj sól i pieprz do smaku.

Wnioski:

2. Wolno gotowana jagnięcina

Jest to idealny wybór na zimną noc. Jest to obfity posiłek, który ogrzeje całe twoje ciało.

Składniki:

Jagnięcina – 1

Zielona cebula – 1

Sos pomidorowy – 1

Oliwa z oliwek – 1 łyżka

Cukier – 1/4 szklanki

Płatki czerwonej papryki – 1 łyżka

Proszek Cayenne – 1 łyżka

Sól – 1 łyżka

Pieprz – 1 łyżeczka

Garam Masala – 1 łyżka

Czarny pieprz – 1/2 łyżeczki

Nasiona gorczycy – 1/2 łyżeczki

Metoda:

Rozgrzej olej na patelni i dodaj cebulę i zieloną cebulę.

Gotuj je przez 2 do 3 minut, a następnie wrzuć czosnek i imbir.

Dodaj pomidory i dobrze wymieszaj.

Dodaj cukier i sól i dobrze wymieszaj.

Teraz dodaj czerwone płatki papryki, proszek cayenne i garam masala.

Dobrze wymieszaj i gotuj przez 5 do 7 minut.

Dodaj jagnięcinę do mieszanki i dobrze wymieszaj.

Przykryć i gotować przez 2 godziny.