Żeberka w miodzie

2019-07-05
Żeberka w miodzie
 

Żeberka w miodzie to swoista klasyka z grilla. Lubi je chyba każdy miłośnk grillowanego mięsa. Jeśli wybierzemy dopowiednie kawałki mięsa, to mamy pewność, że goście nie domówią sobie ani jednej porcji.



Składniki

1kg żeberek
4 łyżki miodu
4 łyżki brandy
4 łyżki oleju
2 łyżki sosu sojowego
świeże zioła
sól i pieprz

Przygotowanie

  • Zioła wymieszać z miodem i brandy, dodać sos sojowy, sól i pieprz. Pokrojone w paski żeberka zanurzyć w marynacie i odstawić do lodówki na 2h. Piec na ruszcie ok. 15 min z każdej strony.
Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel