Szaszłyki z łososia i ananasa

2019-06-19
Szaszłyki z łososia i ananasa
 

Szaszłyki z łososia i ananasa to bardzo prosty sposób na urozmaicenie menu na grilla. Z pewnością smak szaszłyków zachwyci każdego gościa. Z pewnością smak szaszłyków zachwyci każdego gościa. A jak smakują!



Składniki

Sos curry (do smaku)
Filet z łososia (300g)
Ananas obrany (250g)
Posiekana natka pietruszki (3 łyżki)
Musztarda (2 łyżki)
Oliwa (4 łyżki)
Sól, pieprz (do smaku)
Miód (2 łyżki)
Przyprawa curry

Przygotowanie

  • Łososia umyj, zdejmij z niego skórę i osusz. Potem pokrój w ok 2,5 cm kostkę.
  • Pokrój również ananasa i nabij na przemian z łososiem na długie patyczki do szaszłyków.
  • Pozostałe składniki wymieszaj dobrze w misce bądź głębokim talerzu. Do tak przygotowanej marynaty włóż szaszłyki i zostaw na co najmniej godzinę.
  • Grilluj na rozgrzanym grillu z każdej strony po ok 2 minuty.
  • Podawaj z sosem curry
Pokaż więcej wpisów z Czerwiec 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel