Stos amerykańskich naleśników

2020-01-08
Stos amerykańskich naleśników  Puszyste naleśniki amerykańskie najczęściej podaje się je na słodko, co czyni z nich dobry pomysł na deser czy podwieczorek. 



Składniki
200g mąki samorosnącej
50g cukru pudru
250ml mleka
2 jajka, ubite
Boczek
Syrop klonowy  

Przygotowanie

Zalecana powierzchnia do gotowania CADAC : zestaw patelenek Tapas

Przesiać mąkę do dużej miski i dodać cukier, jajka i mleko i wymieszać aż będzie gładkie. Posmarować patelenki Tapas odrobiną oleju, aby ułatwić smażenie, a następnie rozgrzać grilla i postawić na nim patelenki Tapas. Po kilku minutach gdy patelenki będą rozgrzane, rozpocząć smażenie naleśników partiami przez kilka minut każdy. Przewrócić każdego raz w połowie smażenia. Podczas smażenia naleśników położyć boczek na grillu, posmarować odrobiną syropu klonowego, i smażyć aż będzie chrupiący, przewrócić na drugą stronę i ponownie posmarować odrobina syropu klonowego. Naleśniki podawać ułożone w stos pokropione syropem.
Pokaż więcej wpisów z Styczeń 2020

Polecane

Document
IdoSell Shop - Prawdziwe Opinie Klientów
5.00 / 5.00 (2 opinie)
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel