Soczyste kotlety jagnięce ze zielonymi szparagami

2019-07-25
Soczyste kotlety jagnięce ze zielonymi szparagamiSkładniki

• 4-6 jagnięce kotlety
• 1 pęczek zielonych szparagów
• 2 ząbki czosnku • 1/2 cebula
• oliwa • 1 gałązka rozmarynu
• 1 pęczek tymianku
• Sól
• Pieprz

Przygotowanie
Zalecana powierzchnia grillowa CADAC : płyta BBQ / PLANCHA

Drobno posiekać zioła i ząbki czosnku i wymieszać z 4 łyżkami oliwy z oliwek. Umieść mięso w tej mieszaninie na co najmniej 2 godziny, lub najlepiej przez całą noc. Drobno posiekaj cebulę i smażyć z odrobiną oliwy z oliwek. Następnie dodaj szparagi i trochę soli. Jak tylko szparagi będą lekko podsmażone, kotlety jagnięce można położyć na ruszt. W zależności od grubości, smaż obie strony jagnięciny przez jedną lub dwie minuty. Uwaga, szparagi i cebula muszą być brązowe, ale nie może ich przepalić. Jeśli to konieczne, usuń je z ognia wcześniej i podgrzej je później. Przypraw kotlety solą i pieprzem i podaj ze szparagami.
Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel