Przegrzebki z masłem cytrynowym i czosnkowym

2020-01-08
Przegrzebki z masłem cytrynowym i czosnkowymSprawdzony przepis na pyszne przegrzebki z grilla z masełkiem.


Składniki
6 przegrzebki, wyjęte z muszli
3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku, zgnieciony
2 gałki masła
1 łyżeczka drobno posiekanej pietruszki
wyciśnięty sok z cytryny  

Przygotowanie

Zalecana powierzchnia do gotowania CADAC : zestaw patelenek Tapas

Starannie umyć przegrzebki i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Umieścić przegrzebki w misce i wymieszać z oliwą z oliwek, zgniecionym czosnkiem i posiekaną świeżo pietruszką. Włączyć grill Cadac BBQ, postawić na ruszcie patelenki Tapas i rozgrzać je przez kilka minut na średnim ogniu. Umieść przygotowane przegrzebki na patelenkach Tapas i zmniejszyć ogień, smażyć przez półtorej minuty, a następnie odwrócić i dodać gałkę masła do każdego naczynia i smażyć przez kolejne półtorej minuty. Podawać niezwłocznie, polać wyciśniętym sokiem z cytryny.
Pokaż więcej wpisów z Styczeń 2020
Polecane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel