Kuskus z warzywami

2019-07-25
Kuskus z warzywamiSkładniki
• 1 duża filiżanka kuskusu
• 1 duża szklanka wody
• 1/2 cebuli
• 2-3 ząbki czosnku
• 1 marchew
• 1 mała cukinia
• 1/2 czerwonej papryki
• 200g pieczarek
• 10 dużych liści szpinaku
• Sól
• Pieprz
• Oliwa z oliwek

Przygotowanie
Zalecane powierzchnie do gotowania CADAC: patelnia PAELLA/CHEF

Pokrój warzywa na duże kawałki. Wyjmij nasiona z czerwonej papryki i drobno posiekaj. Wodę na kuskus z dodatkiem soli i oliwy z oliwek doprowadź do wrzenia. Zdejmij garnek z ognia i wsyp kuskus. Odstaw na 5 do 10 minut. W międzyczasie usmaż cebulę i czosnek w dużej ilości oliwy z oliwek. Następnie dodaj pokrojoną marchew, pieczarki i cukinię, a potem szpinak oraz drobno posiekaną czerwoną paprykę. Grilluj warzywa i przekręcaj regularnie, dopóki nie będą al dente. Na koniec dodaj kuskus do warzyw i wymieszaj w całość.
Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel