Grillowane tosty selerowe

2019-07-05
Grillowane tosty selerowe
 

Grillowane tosty selerowe to bardzo nietypowe danie, mało spotykane, a okazuje sie, że jest wyjątkowo smaczne. Tosty z selera z dodatkiem masy jarzynowej mogą naprawdę zaskoczyć Twoich gości.



Składniki

1 papryka zielona i 1 papryka czerwona
1 duży seler lub 2 małe
natka pietruszki
2 ząbki czosnku
25 dag pieczarek
ser w plastrach
mąka pszenna
sól i pieprz

Przygotowanie

  • Seler dobrze umyć (nie obierać) i ugotować. Obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Paprykę i pieczarki pokroić w drobne paseczki. Dusić na łyżce tłuszczu ok. 5 min.
  • Dodać zmiażdżony czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku.
  • Plasterki selera obtoczyć w mące, na wierzch nałożyć porcję masy jarzynowej i przykryć plastrem sera. Piec na grillu dopóki ser się nie rozpuści.
Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel