Grillowane szaszłyki z krewetek i szparagów

2019-07-04
Grillowane szaszłyki z krewetek i szparagów
 

Grilowane szaszłyki z krewetek z dodatkiem szparagów, to mieszanka niezrównana. Gdy jeszcze podamy je z ostrym dipem, to sprawią, że nasi gości po prostu oszaleją z rozkoszy.



Składniki

1 kg surowych krewetek
1 pęczek zielonych szparagów
oliwa z oliwek
1 łyżka sosu sojowego
4 ząbki czosnku
1 limonka
sól
pieprz

Przygotowanie

  • Przygotuj marynatę: 3 łyżki oliwy z oliwek, jedna łyżka sosu sojowego, dwa ząbki czosnku drobno posiekane, starta skórka z limonki.
  • Umyte krewetki obieramy z pancerzy zostawiając ostatni segment tuż przy ogonie, wrzucamy do marynaty i odstawiamy na 15 min.
  • Następnie nadziewamy krewetki na patyczki i grillujemy ok. 3 min z każdej strony. Krewetki nie powinny być spieczone.
  • Szparagi również nadziewamy na patyczki do szaszłyków i marynujemy w oliwie z oliwek i posiekanym czosnku.
  • Szparagi grillujemy ok. 4 min z każdej strony. Po ugrillowaniu całość skrapiamy sokiem z limonki.
Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel