Grillowane podudzia kurczaka w soku z pomarańczy

2019-07-04
Grillowane podudzia kurczaka w soku z pomarańczy
 

Delikatne, pyszne i słodkie podudzia z kurczka. Przygotowanie ich zajmuje chwile, a smakują naprawdę wyjątkowo. Zrobia furrorę na każdym grillu.



Składniki

6 podudzi kurczaka
2 pomarańcze
1 cytryna
sól
świeżo mielony pieprz
1 cebula
2cm świeżego imbiru, startego
2 ząbki czosnku

Przygotowanie

  • Przygotowujemy marynatę: Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, wrzucamy do miski, dodajemy sok z pomarańczy i cytryny, posiekany czosnek, szczyptę soli i pieprzu i mieszamy.
  • Podudzia wkładamy do marynaty i zostawiamy w lodówce na 1h. Po wyjęciu z lodówki posypujemy ziołami. Grillujemy ok. 2h.
  • Jako dodatek możemy grillować kolorowe papryki.
Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel