Grillowana marchew w boczku

2019-07-04
Grillowana marchew w boczku
 

Warzywa na grillu są częstym widokiem, ale czy jedliście kiedyś marchew otoczoną boczkiem? Jeśli nie to ten przepis jest właśnie dla was. Ten przepis może urozmaicić grillowe menu.



Składniki

2 szklanki bulionu drobiowego (może być z kostki)
pęczek młodych marchewek
plastry wędzonego boczku (tyle plasterków, ile jest marchewek)
gałązki natki marchewki do dekoracji

Przygotowanie

  • Bulion zagotować. Jeżeli przygotowujemy go z kostek rosołowych to rozpuścić kostkę w dwóch szklankach wrzątku.
  • Marchewki umyć, oskrobać, obciąć natkę, pozostawiając krótkie łodyżki. Obgotować chwilę w bulionie, wyjąć, osączyć.
  • Obgotowane marchewki ułożyć na gorącym ruszcie grilla i opiekać przez parę minut z każdej strony.
  • Plastry boczku dobrze wypiec na grillu z każdej strony. Owijać nimi marchewki i pozostawić na chwilę na grillu, żeby warzywa przeszły smakiem i zapachem boczku.
Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel